Megéri-e felvenni hitelt ingatlanfedezettel?

Sajnos ma már sokkal nehezebben juthatunk hitelhez, mint néhány éve. Mivel rengeteg kölcsönt felvevő ember nem tudta fizetni az adósságát, a jelentős mértékben megváltozott árfolyamok miatt, ezért a bankok sokkal óvatosabbá és körültekintőbbé váltak.

De mit tehet egy átlagos “kisember” abban az esetben, amikor nagyobb összegű hitelt szeretne felvenni, ám nem olyan magas a jövedelme? Ilyenkor még segítséget nyújthat a hitel ingatlanfedezettel, ugyanis ebben az esetben egy házat vagy egy lakást lehet felajánlani biztosítékként a pénzért cserébe.

Persze azt semmiképpen nem szabad elfelejteni, hogy ilyenkor komoly kockázatnak nézünk elébe, de ha egyszer szükség van a pénzre, akkor nincs más út. Csupán a jövedelem alapján, személyi kölcsön formájában a bankok ugyanis nem tudnak nagyobb összeget folyósítani az igénylőknek, ezért magas igények esetén, mindenképpen szükséges a hitel ingatlanfedezettel. Persze az elbírálás általában hosszú és bonyodalmas folyamat, de azért nem lehetetlen áthidalni a problémákat.

Az viszont elég jó hírt jelent, hogyha Ön megkapja a hitelt ingatlanfedezettel, akkor a pénzintézet nem minden esetben kérdezi azt meg, hogy milyen célra szeretné elkölteni a felvett összeget. Ez nagyon előnyös lehet akkor, ha valami olyasmihez szeretne kezdeni a tőkével, amit a bank esetleg úgysem nézne jó szemmel. Ám, ha a fent említett megoldás mégsem válna be, akkor még mindig szóba jöhet a szocpol, ugyanis ennek az eszköznek a segítségével szintén magas támogatáshoz lehet hozzájutni. Sajnos nem tudjuk azt pontosan megmondani, hogy mekkora lehet ez az összeg, mert több tényezőtől is függ a megítélt pénzösszeg. A szocpol összegét befolyásolhatja a gyermekek száma, az ingatlan alapterülete és az energetikai besorolása is.

Mostanában igen sok változás van terítéken az erről szóló jogszabállyal kapcsolatban, úgyhogy azt ajánljuk, hogy nézzen utána ezeknek, mielőtt szocpol igénylésére adja a fejét, így ugyanis sok fejfájástól kímélheti meg magát! Persze a hiteltanácsadó csapathoz is fordulhat abban az esetben, ha nem igazodik el az előírások rengetegében, hiszen a profik szívesen adnak tanácsot az érdeklődőknek. A cég több irodával is rendelkezik Magyarország területén és csak Önön múlik, hogy hová tér be végül. Hasznos lehet az is, ha tudja, hogy az ügyintézés előre egyeztetett időpontban történik, tehát ha tényleg szeretne valamilyen tárgyban felvilágosítást kérni, akkor jelentkezzen be az egyik jó szakemberhez a Hitelközvetítők honlapján keresztül!