Webáruház látogatottság növelés tippek

Hogyan lehet növelni egy webáruház látogatottságát? Milyen hatékony marketing módszerek vannak amelyekkel forgalmat generálhatunk?

Google Adwords PPC hirdetések indítása

Az egyik legnépszerűbb online hirdetési forma , amivel viszonylag gyorsan lehet látogatókat szerezni. Népszerűségének oka, hogy rendkívül jól célozható, tehát csak azoknak jelenik meg a hirdetés akiket nagy valószínűséggel érdekel a termékünk. További előnye, hogy jól tervezhetőek a költségek és már pár ezer forinttal is elindítható.

Facebook hirdetések indítása

A Facebook sokféle fizetős hirdetési megoldást kínál és viszonylag itt is gyorsan lehet hirdetési kampányt indítani. A célcsoportot pedig többféleképpen szűrhetjük: ország,város,kor, nem,érdeklődési kör stb.  Továbbá ha sikerül rávenni látogatóinkat, hogy rajongók legyenek,kövessék Facebook oldalunkat , akkor ingyenesen is elérhetjük egy részüket.

Youtube videók készítése

Rengetegen használják a Youtube-ot nap mint nap  és egyre többen keresnek rajta termékekhez kapcsolódó videókat is. Így jó ötlet lehet rá feltölteni különféle termék ismertetőket,  amiben szerepel a webáruház elérhetősége.  Nem  szükséges profi videókat készíteni, hanem egyszerű termék bemutató videókkal is lehet sikereket elérni.

Kuponok használata

Az emberek imádják a kedvezményeket és a kuponok az egyik leghatékonyabb eszközök ahhoz, hogy eljuttassuk az akciós ajánlatokat a vásárlók számára. A legtöbb webáruház rendszer támogatja a kuponkódok generálását,  amelyeket többféle formában állíthatunk elő: százalékos kedvezmény, egy bizonyos összeg, többszöri felhasználás, egyszeri ajánlat stb.

Kupon oldalakon hirdetés

Ajánlatainkat, akciónkat kupon oldalakon is meghirdethetjük, ahol jutalékért vagy fix díjért megjelenítik ajánlatainkat. Sokszor hátrányuk, legfőképp a nagyobb kuponos oldalaknak, hogy néha már irreálisan magas kedvezményért hajlandóak csak megjeleníteni az ajánlatokat, de cserébe nagy forgalmat képesek generálni.  Az igazi hasznot inkább a visszatérő vásárlóktól remélhetjük.

Nyereményjáték indítása

A nyereményjáték is nagyszerűen alkalmazható látogatottságnövelő eszközként, főleg most a szociális média korszakában. Érdemes valamilyen cselekvéshez kötni: példádul a felhasználó lájkolja webáruházunkat vagy ossza meg az üzenőfalán az ajánlatunkat,  iratkozzon fel hírlevelünkre stb.

Árukereső, árösszehasonlító oldalak

Rengeteg olyan gyűjtő portál létezik, ahol megjelenhetünk termékeinkkel és viszonylag olcsón képesek forgalmat átirányítani a webshopba.

Hírlevél küldés

A hírlevél, email marketing  az egyik lehetséges eszköz, hogy a tartsuk a kapcsolatot a meglévő vásárlókkal és eljutassuk hozzájuk az ajánlatainkat.  Hírlevelet nem csak a saját webshoppunk látogatóinak küldhetünk, hanem akár vásárolhatunk más weboldalak tulajdonosaitól is hírlevél kiküldést.

Blog létrehozása

Egy üzleti blogban bemutathatjuk termékeinket, hasznos tanácsokat adhatunk annak használatáról és nem utolsósorban még az ügyfélszolgálat terhét is csökkenthetjük, hiszen minél több információt adunk a termékekről annál kevesebb kérdést fognak feltenni a vásárlók.

További előnye egy ilyen üzleti  blognak az, hogy segítségével növelhetjük a keresőkből érkező forgalmat. Már egy 40-50 bejegyzésből álló blog akár havi több ezer látogatót eredményezhet.

Hirdetés, banner  vásárlás weboldalakon

Ez egy klasszikus hirdetési forma ami ma is működik, habár sok helyen lehet olvasni, hogy nem hatékony. De a hatékonyság legfőképp attól függ, hogy mennyibe kerül és hol jelenik meg,  ha nincs túlárazva akkor még ma is ütős marketing eszköz lehet.   Érdemes a nagy látogatottságú weblapok helyet összeszedni tematikus, a webáruház témájához erősen kapcsolódó kisebb oldalakat és ott hirdetni. Természetesen ha jó áron adják akkor nagy forgalmú weboldalakon is lehet hirdetni és a nagy  számok alapján konverziónak is lennie kell.

A fentebb felsorolt  webáruház látogatottság növelő, marketing módszerek közül érdemes egyszerre többet is használni és egyfajta marketing mixet kialakítani. Ami első ránézésre egyszerűnek tűnik, de nem árt óvatosnak lenni és jól átgondolni, hogy melyik illik legjobban a webáruház profiljához, mivel ezen marketing módszerek közül némelyik külön-külön is nagy odafigyelést ,alapos tervezést és nem utolsósorban erőforrásokat kíván.

Ez a bejegyzés csak néhány eszközt sorolt fel és nem célja a részletes ismertetés, hiszen ezek közül némelyikről egy teljes könyvet lehetne írni.
Fotó: seo-expert.hu